Eric Lennarth
Miljöaktiverare, 1987/2017

Jacob Dahlgren 
Primary Structure
2011
Kari Cavén 
Cow Chapel, 1993

Wanås

Anne Thulin 
Double Dribble, 2010

Robert Wilson
A House for Edwin Denby, 2000

WANÅS KONST PÅ LITTERALUND!

Wanås Konst på barnboksfestival i Lund. Söndagen den 23 april kl. 11-16 kommer ni att hitta våra pedagoger Elin och Malin bland rimsekter och insekter på Stadsbiblioteket i Lund. Vi dyker ner i boken Hur man blir en sten – och andra sånger från svinskogen skriven av Martina Lowden och med bilder av Klara Kristalova. Kom och hälsa på och gör egna bilder!

För er som planerar att besöka konferensen 27 & 28 april finns det möjlighet att lyssna på ett samtal med barnlitteraturforskare Maria Lassén-Seger med illustratören Clara Dackenberg och Elisabeth Millqvist, verksamhetsledare på Wanås Konst. Samtalet kommer handla om bilderböcker som inte låter sig ålderskategoriseras.

Maria Bajt & Jason Diakité, Wanås Konst’s children’s book, Kor kan drömma/Cows can dream, 2013


Wanås Konsts serie av konstbarnböcker utgår ifrån samarbeten mellan konstnärer och författare. Böckerna är fristående och ramverket är att de utspelar sig i Wanås park bland konsten i verkligheten och fantasin. Idag omfattar serien fem titlar varav Kor kan drömma  (2013) med text av Jason Diakité är översatt till engelska och arabiska (2016). I januari 2017 öppnade American Swedish Institute (ASI), Minneapolis, en rumsinstallation av Maria Bajt baserad på Wanås Konsts barnbok Kor kan drömma, utställningen pågår till 31 oktober 2017.

Litteralund är Sveriges största bokfestival för barn och unga som sedan starten 2005 blivit en betydelsefull arena för barn- och ungdomslitteraturen i Sverige. 

Syftet med Litteralund är att sätta barn- och ungdomslitteraturen i fokus och att uppmuntra läslust, eget skrivande och kreativt skapande hos barn och unga. 

Festivalveckan på våren utgör den årliga kulmen, men Litteralund erbjuder arrangemang och projekt året runt. Precis som festivalen, riktar de sig till lärare, bibliotekarier, fritidsledare, barn och ungdomar och deras föräldrar. 

För att fortsätta vara en viktig och aktuell aktör inom området, samarbetar Litteralund med ett flertal bokförlag och andra aktörer inom barnlitteraturområdet. 

Läs mer om Litteralund här