Eric Lennarth
Miljöaktiverare, 1987/2017

Jacob Dahlgren 
Primary Structure
2011
Kari Cavén 
Cow Chapel, 1993

Wanås

Anne Thulin 
Double Dribble, 2010

Robert Wilson
A House for Edwin Denby, 2000

besök med grupp

Till Wanås Konst är alla välkomna! Upptäcksfärd i parken? Lyssna på konsten? Öppen workshop? Här hittar ni tips på aktiviteter för grupper, barn och familjer. 


På egen hand / On your own
På egen hand / On your own
På egen hand / On your own
På egen hand / On your own
På egen hand / On your own

På egen hand / On your own

Förskola
Konstexpeditionen – Förskolans guide till Wanås Konst
Förskolor är välkomna på egen hand. Vi erbjuder en praktisk guide i PDF-format för de yngsta besökarna med karta och pedagogiska övningar. När ni föranmäler ert besök går medföljande pedagoger gratis. Anmäl ert besök här. 
Fri nedladdning av Konstexpeditionen finns tillgänglig här.

Grundskola och gymnasium
Skolklasser med lärare är välkomna om ni bokar konstvisning, boka gärna både visning och workshop. Våra pedagoger ger er värdefulla nycklar till samtidskonsten. Boka er visning här.

Folkhögskola, högskola och universitet
Vi rekommenderar alla grupper att boka konstvisningar. Våra pedagoger har kunskap om konstsamlingen och årets utställningar. Vill ni besöka våra utställningar på egen hand måste besöket anmälas i förväg eftersom det kan vara många grupper som besöker oss samtidigt. Läs igenom våra tips nedan!

Övriga grupper
Vi rekommenderar alla grupper att boka konstvisningar. Vill ni som grupp besöka våra utställningar på egen hand anmäl ert besök i förväg samt läs igenom våra tips nedan som passar många åldrar! I konsthallen finns kartan som visar korta och långa rundor och bästa väg för framkomlighet. Hör gärna av er 044-66071. Det är inte tillåtet för guider som inte är kopplade till Wanås Konst att guida i konsthall och skulpturpark.

Ansvar
Vi är måna om att alla som besöker Wanås Konst ska få en positiv upplevelse. Elevgrupper t o m gymnasiet besöker tillsammans med sin lärare. Medföljande lärare ansvarar för sina elever under hela besöket. I byggnader måste vuxna följa med barn och unga. Vi har många skolklasser som deltar i olika pedagogiska program det är viktigt att visa andra besöker och grupper hänsyn.

Var kan vi gå?
Parken är öppen året om för besökare, byggnader och tillfälliga utställningar är öppna från maj till tidig november, se aktuella öppettider här. Barn och ungdomar under 18 år går gratis i parken och våra byggnader. Medföljande vuxna löser entré. Skolbesök går också bra att betala med faktura, kontakta pedagogik[at]wanaskonst.se. Mer om entréavgift.

Hur tar vi oss till Wanås?
Här hittar ni information om hur man kommer till Wanås Konst. Hitta hit. Väljer ni att boka egen buss finns en stor parkering intill entrén och konsthallen.

På egen risk! 
På Wanås Konst finns många interaktiva konstverk, notera att alla konstverk beträds på egen risk och att vuxna skall ha uppsikt över barn i deras sällskap.  Alla verk kan inte beträdas eller röras vid. Ta reda på vad som gäller vid de olika konstverken.  I våra byggnader rekommenderar vi att elever vistas i lärares sällskap. 

Kläder efter väder 
Upplev Wanås Konst under alla årstider. Kläder efter väder är nyckeln till ett lyckat besök. Ett par rejäla skor eller stövlar är att rekommendera året runt. 

Var kan vi äta medhavd matsäck? 
När vädret tillåter rekommenderar vi picknick på våra fina gräsmattor. Tänk på att plocka upp skräp när ni är klara, sopsortering finns vid parkeringen. Borden vid caféet är endast till för deras gäster. 

Toaletter 
Året runt finns toaletter med tillgänglig toalett vid parkeringen. När konsthallen är öppen finns fler toaletter där.

TIPS
Öppen workshop
Under sommarsäsongen har vi en kreativ öppen workshop i konsthallen för våra besökare, barn deltar i vuxnas sällskap. Håll utkik på vår hemsida, nyhetsbrev och sociala medier för mer information!

Upptäck Wanås Konst utifrån vår barnbokserie
Sedan 2011 har Wanås Konsts årligen givit ut en bilderbok. En författare och konstnär som inte arbetat specifikt för barn tidigare bjuds in för att tillsammans göra en barnbok som ett experiment mellan bokpärmar och en upptäcktsfärd. Böckerna utspelar sig på Wanås i parken bland konsten i verkligheten och fantasin. På Wanås kan du köpa böckerna eller låna och lyssna på inlästa ljudspår. De kan också köpas och skickas kontakta shop[at]wanaskonst.se Utgå tex från Johanna Koljonen och Jenny Granlunds Jag vill bygga, där vi får följa tankeprocessen och vara med och bygga några av konstverken i parken eller träd in i en värld av rim i dikter för ordälskare med titeln Hur man blir en sten och andra berättelser från svinskogen, text av Martina Lowden och bilder av Klara Kristalova.
Mer om Wanås Konsts publikationer

Konstprat
Följ med ut i Skulpturparken och upptäck samlingen på Wanås genom nya röster! Audioguider gjorda av barn och unga och av unga vuxna med synnedsättningar. Lyssna på olika röster om konstverk i Parken. Passar både barn och vuxna och är en bra guide för de med nedsatt syn. Låna audioguiden i Konsthallens entré. Mer om Konstprat.

Vill du veta mer om Wanås Konst?
Utöver hemsida finns det mycket att läsa om utställningarna. Vill ni förbereda er hör av er för att köpa Wanås Konst #16 – en tidning med både korta och långa texter om årets utställningar (20 kr + porto), konstsamlingen i parken beskrivs i Wanås Konsts guide (senast uppdaterad 2013, 50 kr + porto). Boken Imagine Art berättar om konsten och platsen genom åren (utgiven 2012, pris 375 kr).