Eric Lennarth
Miljöaktiverare, 1987/2017

Jacob Dahlgren 
Primary Structure
2011
Kari Cavén 
Cow Chapel, 1993

Wanås

Anne Thulin 
Double Dribble, 2010

Robert Wilson
A House for Edwin Denby, 2000

PÅ GÅNG:


VERNISSAGE SCULPTUREMOTION SÖNDAG 7 MAJ 
Skulptur blir rörelse i skulpturparken när utställningarna på Wanås firar 30 år och expanderar i tid och rum, jubiléet markerar att tiden gått, en rörelse från då till nu. Wanås Konst lyfter med 2017 års stora utställning SculptureMotion fram just skulptur i rörelse och skulptur som inbjuder till handling. Medverkande: Carolina Falkholt (SE), William Forsythe (USA), Henrik Plenge Jakobsen (DK) Sonia Khurana (IN), Éva Mag (SE), Mammalian Diving Reflex (CAN/DE).

Vernissage: söndag 7 maj, 2017. Utställningsperiod: 7 maj – 5 november 2017

Vi lägger även våra programaktiviteter som events på Facebook.

 

WANÅS RESTAURANT
Välkomna till nya Wanås Restaurant med lunch och fika från gårdens och skogens skafferi! Öppet dagligen från 2 maj kl. 10 – 17, därefter dagligen från 2 maj. Mitt emot konsthallen. Bokning och information Wanås Restaurant Hotel. 
www.wanasrh.se 


WANÅS KONST PÅ LITTERALUND!
Wanås Konst på barnboksfestival i Lund. Söndagen den 23 april kl. 11-16 kommer ni att hitta våra pedagoger Elin och Malin bland rimsekter och insekter på Stadsbiblioteket i Lund. Vi dyker ner i boken Hur man blir en sten – och andra sånger från svinskogen skriven av Martina Lowden och med bilder av Klara Kristalova. Kom och hälsa på och gör egna bilder! Läs mer


SKULPTURPARKEN & DEN PERMANENTA SAMLINGEN
Välkommen ut i Parken! Öppet dagligen året runt. Upplev samlingen på Wanås när bokskogen skiftar till vårskrud. Samlingen


KOR KAN DRÖMMA AV MARIA BAJT & JASON DIAKITÉ MIGRERAR TILL USA
I helgen öppnade American Swedish Institute (ASI), Minneapolis, en rumsinstallation av Maria Bajt baserad på Wanås Konsts barnbok Kor kan drömma . Maria Bajt har under en residensvistelse på ASI arbetat med väggmålningar och skulpturer. I den historiska byggnaden Turnblad Mansion skapar hon en helhetsupplevelse och välkomnar oss att gå in i berättelsen, se, läsa, lyssna och upptäcka. Boken är en i Wanås Konsts serie av konstbarnböcker som utgår ifrån samarbeten mellan konstnärer och författare. Böckerna är fristående och ramverket är att de utspelar sig i Wanås park bland konsten i verkligheten och fantasin. Idag omfattar serien fem titlar varav Kor kan drömma  (2013) med text av Jason Diakité är översatt till engelska och arabiska (2016). I Minneapolis blir boken också en presentation av skulpturparken och en upptäckt av konsten på Wanås. 

Maria Bajt, Cows Can Dream
American Swedish Institute, Minneapolis, USA
Utställningsperiod: 21 januari – 31 oktober, 2017SE UPP! VARNING FÖR BYGGTRAFIK
Det byggs på Wanås inför Wanås Restaurant Hotel som öppnar 2017. Se upp för byggtrafik och gå inte in på avspärrat område.


Följ Wanås Konst/ The Wanås Foundation på Facebook för uppdateringar och via nyhetsbrevet.