Per Kirkeby
Wanås, 1994

Jacob Dahlgren 
Primary Structure,
2011

Wanås

Dan Graham,
Two Different Anamorphic Surfaces, 2000

Martin Puryear
Meditation in a
Beech Wood
, 1996

WANÅS KONST PÅ LITTERALUND!

Wanås Konst på barnboksfestival i Lund. Under torsdagens och fredagens konferens presenterar Wanås Konsts sin barnboksserie som firar 5-årsjubileum i år.

Lördagen den 18 april är du som är mellan 6 och 12 år välkommen på workshop tillsammans med din vuxen och Wanås Konsts pedagoger. Bygg din egen berättelse eller poesi och låt den sprida sig längs med väggarna! Workshopen hittar du i Stadshallen mellan klockan 10 och 15. Välkomna! Program för Litteralund.


Maria Bajt & Jason Diakité, Wanås Konst’s children’s book, Kor kan drömma/Cows can dream, 2013

Wanås Konst fortsätter experimentet i bild och berättelse för barn och unga. Barnboksserien av konstnärer och författare firar 5-årsjubileum 2015. I år görs boken av författaren, krönikören och programledaren Johanna Koljonen och konstnären Jenny Granlund och under sommaren uppmärksammas den med konstinstallationer och evenemang. Mer information om barnboken kommer under våren 2015 på www.wanaskonst.se

I vår passar vi på att lyfta hela vår barnbokserie! 13-18 april går årets upplaga av Litteralund av stapeln och vi kommer att finnas närvarande. Just nu provar vi workshop-material! Håll utkik efter oss i årets familjeprogram som kommer snart.

Litteralund är Sveriges största bokfestival för barn och unga som sedan starten 2005 blivit en betydelsefull arena för barn- och ungdomslitteraturen i Sverige. 

Syftet med Litteralund är att sätta barn- och ungdomslitteraturen i fokus och att uppmuntra läslust, eget skrivande och kreativt skapande hos barn och unga. 

Festivalveckan på våren utgör den årliga kulmen, men Litteralund erbjuder arrangemang och projekt året runt. Precis som festivalen, riktar de sig till lärare, bibliotekarier, fritidsledare, barn och ungdomar och deras föräldrar. 

För att fortsätta vara en viktig och aktuell aktör inom området, samarbetar Litteralund med ett flertal bokförlag och andra aktörer inom barnlitteraturområdet. 
Läs mer om Litteralund här