Per Kirkeby
Wanås, 1994

Jacob Dahlgren 
Primary Structure,
2011

Wanås

Dan Graham,
Two Different Anamorphic Surfaces, 2000

Martin Puryear
Meditation in a
Beech Wood
, 1996

PÅ GÅNG:


EFTERLYSNING 1987
Var du på Wanås och såg konstutställningen 1987? Då såg du den första utställningen på platsen! I år firar konstutställningarna på Wanås 30 år. Vi efterlyser din bild och/eller din berättelse om vad du såg och ditt besök. 

På långfredag 14 april 2017 öppnar konsthallen med utställningen Återblick 1987 – konsten på Wanås 30 år en utställning om hur det började, vem som ställde ut och var. Konstnären Eric Lennarths konstverk från 1987 återuppförs i parken och i konsthallen vrider vi tillbaka tiden till den första utställningen och visar utvecklingen av en konstpark. 

Skicka in din bild till Wanås Konst med en kort beskrivning av vad den visar. Vill du ha ditt material i retur skicka även adress. 

e-mail: Filippa Forsberg Wanås Konst filippa@wanaskonst.se 
post: Wanås Konst, Box 67, 289 21 Knislinge
Har du frågor eller vill komma förbi kontoret ring 044-660 71

Ett urval bilder kommer att användas i utställningen samt kan komma att publiceras i sociala medier.


KONST, KNOPAR & BÖCKER – EN NY KREATIV MÖTESPLATS FÖR BARN OCH UNGA 

Säsongen 2017 inleds med en ny fritidsaktivitet för kommunens barn och unga! Konst, Knopar & Böcker är till för alla mellan 8 och 18 år. Tillsammans skapar vi en kreativ mötesplats där vi träffas varje torsdagseftermiddag, fram till mitten av april. Varje vecka kommer man att kunna testa nya aktiviteter. Tillsammans upptäcker och upplever vi konst, natur och berättelser. Det blir en plats där nya vänner kan mötas och vid varje tillfälle kommer det att finnas tid för fika och prat. Konst, Knopar & Böcker är ett samarbete mellan Wanås Konst, Sibbhults scoutkår och biblioteken i Östra Göinge. 

VARJE TORSDAG FEB – APRIL, KL 15–17
Varje torsdag har du chansen att testa nya aktiviteter, material och
tekniker. Tillsammans upptäcker och upplever vi konst, natur och
berättelser, fikar och pratar.
Torsdagar i feb: 16 & 23
Torsdagar i mars: 2, 9, 16, 23 & 30
Torsdagar i april: 6 

PÅSKLOVS FINAL TORSDAG 13 APRIL, KL 11–17
En heldag på påsklovet. Vi bjuder på lunch.

För de senaste uppdateringarna gilla Wanås Konst Pedagogik på Facebook och vår Blogg!


KOR KAN DRÖMMA AV MARIA BAJT & JASON DIAKITÉ MIGRERAR TILL USA

I helgen öppnade American Swedish Institute (ASI), Minneapolis, en rumsinstallation av Maria Bajt baserad på Wanås Konsts barnbok Kor kan drömma . Maria Bajt har under en residensvistelse på ASI arbetat med väggmålningar och skulpturer. I den historiska byggnaden Turnblad Mansion skapar hon en helhetsupplevelse och välkomnar oss att gå in i berättelsen, se, läsa, lyssna och upptäcka. Boken är en i Wanås Konsts serie av konstbarnböcker som utgår ifrån samarbeten mellan konstnärer och författare. Böckerna är fristående och ramverket är att de utspelar sig i Wanås park bland konsten i verkligheten och fantasin. Idag omfattar serien fem titlar varav Kor kan drömma  (2013) med text av Jason Diakité är översatt till engelska och arabiska (2016). I Minneapolis blir boken också en presentation av skulpturparken och en upptäckt av konsten på Wanås. 

Maria Bajt, Cows Can Dream
American Swedish Institute, Minneapolis, USA
Utställningsperiod: 21 januari – 31 oktober, 2017SKULPTURPARKEN & DEN PERMANENTA SAMLINGEN
Välkommen ut i Parken! Öppet dagligen året runt. Upplev samlingen på Wanås när bokskogen skiftar till vinterskrud. Samlingen


PÅSKÖPPET MED ÅTERBLICK 1987 – KONSTEN PÅ WANÅS
Redan 14 april öppnar utställningssäsongen med Återblick 1987 – konsten på Wanås. Då gjordes den första konstutställningen på Wanås, och idag 30 år senare finns en permanent samling med 60 konstverk. Men hur såg egentligen den första utställningen ut? Genom en djupdykning bland foton, filmer och arkivmaterial vrids tiden tillbaka till 1987. Program


RÖRELSE I CENTRUM NÄR KONSTEN PÅ WANÅS FIRAR 30 ÅR
Utställningarna på Wanås firar 30 år och expanderar i tid och rum, jubiléet markerar att tiden gått, en rörelse från då till nu. Wanås Konst lyfter med 2017 års stora utställning SculptureMotion fram just skulptur i rörelse och skulptur som inbjuder till handling. Program


WANÅS CAFÉ I MAGASINET
Wanås café stänger för vintern 7 november och öppnar våren 2017 i nya lokaler som en del av Wanås Restaurant Hotel. Bokning och information Wanås Restaurant Hotel.


SE UPP! VARNING FÖR BYGGTRAFIK
Det byggs på Wanås inför Wanås Restaurant Hotel som öppnar 2017. Se upp för byggtrafik och gå inte in på avspärrat område.Följ Wanås Konst/ The Wanås Foundation på Facebook för uppdateringar och via nyhetsbrevet.