Per Kirkeby
Wanås, 1994

Jacob Dahlgren 
Primary Structure,
2011

Wanås

Dan Graham,
Two Different Anamorphic Surfaces, 2000

Martin Puryear
Meditation in a
Beech Wood
, 1996

PÅ GÅNG:


NU SÖKER WANÅS KONST BÅDE GUIDER & KONSTHALLSPERSONAL
Vill du arbeta med samtidskonst? Utställningssäsongen startar i påsk och pågår fram till december. 

Som guide på Wanås Konst introducerar du framförallt barn och unga till samtidskonst genom visningar samt i kreativa och praktiska workshops. Arbetet i konsthallen innebär att du hälsar besökarna välkomna till parken, sköter entrén, konsthallen och butiken. Vi vill att du som söker dig till oss är flexibel, ansvarstagande och har en god social kompetens. Du som vill arbeta som konsthallspersonal bör ha erfarenhet av arbete i butik/ entré och ha ett stort intresse för konst. Till guidetjänsterna söker vi dig som har en relevant högskoleutbildning i konstvetenskap, konstnärlig utbildning eller motsvarande. Erfarenhet av pedagogiskt arbete mot olika åldersgrupper är meriterande. För båda tjänsterna är språkkunskaper utöver svenska meriterade. 

Tjänsterna går att kombinera eller kan sökas var för sig. Berätta i din ansökan vilken tjänst du söker. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du:
1. Berättar om dig själv
2. Berättar varför du vill arbeta på Wanås Konst
Bifoga också ditt CV.
Sista ansökningsdag är 12 februari. Urval samt intervjuer sker löpande.
För mer information om tjänsten och för att ansöka maila till konsthall[a]wanaskonst.se. Notera att det inte går att åka kollektivtrafik hela vägen till Wanås (närmsta busshållplats är Knislinge Busstation).


KONST, KNOPAR & BÖCKER – EN NY KREATIV MÖTESPLATS FÖR BARN OCH UNGA
Säsongen 2017 inleds med en ny fritidsaktivitet för kommunens barn och unga! Konst, Knopar & Böcker är till för alla mellan 8 och 18 år. Vi slår upp dörrarna den 12 februari då vi har Prova-på-söndag. Tillsammans skapar vi en kreativ mötesplats där vi träffas varje torsdagseftermiddag, fram till mitten av april. Varje vecka kommer man att kunna testa nya aktiviteter. Tillsammans upptäcker och upplever vi konst, natur och berättelser. Det blir en plats där nya vänner kan mötas och vid varje tillfälle kommer det att finnas tid för fika och prat. Konst, Knopar & Böcker är ett samarbete mellan Wanås Konst, Sibbhults scoutkår och biblioteken i Östra Göinge. 

PROVA-PÅ-SÖNDAG 12 FEB, KL 13–17
Träffa oss, upptäck Wanås och testa olika aktiviteter.
Vuxna välkomna i sällskap av barn. Vi bjuder på fika.

För de senaste uppdateringarna gilla Wanås Konst Pedagogik på Facebook och vår Blogg!


KOR KAN DRÖMMA AV MARIA BAJT & JASON DIAKITÉ MIGRERAR TILL USA
I helgen öppnade American Swedish Institute (ASI), Minneapolis, en rumsinstallation av Maria Bajt baserad på Wanås Konsts barnbok Kor kan drömma . Maria Bajt har under en residensvistelse på ASI arbetat med väggmålningar och skulpturer. I den historiska byggnaden Turnblad Mansion skapar hon en helhetsupplevelse och välkomnar oss att gå in i berättelsen, se, läsa, lyssna och upptäcka. Boken är en i Wanås Konsts serie av konstbarnböcker som utgår ifrån samarbeten mellan konstnärer och författare. Böckerna är fristående och ramverket är att de utspelar sig i Wanås park bland konsten i verkligheten och fantasin. Idag omfattar serien fem titlar varav Kor kan drömma  (2013) med text av Jason Diakité är översatt till engelska och arabiska (2016). I Minneapolis blir boken också en presentation av skulpturparken och en upptäckt av konsten på Wanås. 

Maria Bajt, Cows Can Dream
American Swedish Institute, Minneapolis, USA
Utställningsperiod: 21 januari – 31 oktober, 2017SKULPTURPARKEN & DEN PERMANENTA SAMLINGEN
Välkommen ut i Parken! Öppet dagligen året runt. Upplev samlingen på Wanås när bokskogen skiftar till vinterskrud. Samlingen


PÅSKÖPPET MED ÅTERBLICK 1987 – KONSTEN PÅ WANÅS
Redan 14 april öppnar utställningssäsongen med Återblick 1987 – konsten på Wanås. Då gjordes den första konstutställningen på Wanås, och idag 30 år senare finns en permanent samling med 60 konstverk. Men hur såg egentligen den första utställningen ut? Genom en djupdykning bland foton, filmer och arkivmaterial vrids tiden tillbaka till 1987. Program


RÖRELSE I CENTRUM NÄR KONSTEN PÅ WANÅS FIRAR 30 ÅR
Utställningarna på Wanås firar 30 år och expanderar i tid och rum, jubiléet markerar att tiden gått, en rörelse från då till nu. Wanås Konst lyfter med 2017 års stora utställning SculptureMotion fram just skulptur i rörelse och skulptur som inbjuder till handling. Program


WANÅS CAFÉ I MAGASINET
Wanås café stänger för vintern 7 november och öppnar våren 2017 i nya lokaler som en del av Wanås Restaurant Hotel. Bokning och information Wanås Restaurant Hotel.


SE UPP! VARNING FÖR BYGGTRAFIK
Det byggs på Wanås inför Wanås Restaurant Hotel som öppnar 2017. Se upp för byggtrafik och gå inte in på avspärrat område.Följ Wanås Konst/ The Wanås Foundation på Facebook för uppdateringar och via nyhetsbrevet.